Първоначално публикувано от nasmitacha
Покажи съобщение
Известие
Collapse
No announcement yet.
за или против спортен филтър
Collapse
X
-
И предишната ми 146 и сега 156 са с JR филтър и дебитомерите им са в цветущо здраве. Добре омасления спортен филтър е в пъти по добър от обикновения хартиен! Дебитомера се прецаква от прахоляк, който при хартиения филтър е повече.Alfa Romeo 145 1.3 boxer-ex,146 1.4 16V-ex,156 1.8TS- ex, RAV4- ex, ML270 CDI-ex 159 3.2 V6 Q4 ex,ML270 CDI-ex, Infiniti ex 30 ex. Alfa Romeo Stelvio First edition.
Comment
-
Първоначално публикувано от НАСОО Покажи съобщениеи на мене така ми казаха.. има ли нещо верно
От няколко седмици при мен започна да прекъсва в ниските обороти много леко. Днес закачих колата с лаптопа и тръгнах и гледам графиката на дебитомер точно когато прекъсна графиката падна. Също и не искаше да отчете максимално количество въздух, а отчиташе с 30 кг/ч по-малко. Свалих сензора на дебитомера пръснах го обилно с почистващ спрей на ацетонова основа. Духнах го няколко пъти да се изпари. Монтирах и Ооооо. Колата пощуря отново. Данните се нормализираха.
Но същото се случва и с обикновен филтър. По стените на корпуса на дебитомера като минах с пръст по него имаше слой фин прашец. Много фин. Виждал съм го същия прашец и с обикновения филтър.Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine
Comment
-
Направи ми впечетление това изпълнение на JR Filters.Кутията ми е счупена(горната част)почти се отказах да търся.В Нашите сайтове не открих нищо точно за този Direct kit.Моля за помощ и идеиAttached FilesALFA ROMEO 159 2,4 JTD 210 PSsigpic
Comment
-
Същата тема има в раздела на 146. Както там така и тук споделям, че карам и на двете си коли с риплейсмънт JR и съм много доволен. Сравнението на колегата ФЕРАРИСТ е много точно. Наистина може би има риск от прецакване на дебитометъра/на мен не ми се е случвало/, но всеки трябва да си прецени, дали има възможност и желание да положи малко повече грижи за въздушния филтър, или ако смята,че е малко по мурдар да не се занимава с това, защото може си навреди.Last edited by old alfist; d.m.y г., 23:12.Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от Alexanderbb Покажи съобщениеСилно + за реплейсмън филтрите. Единственото кофти е че на максимум 4 000 км трябва да се чистят. Тогава се замисляш какво всъщност дишаме
Comment
-
Колкото прах пускат спортните филтри, толкова и хартиените. Карал съм и с хартиен и със спортен. И съдя по прашеца който послепва по стените на дебитомера. Като тръкна с пръст вътре и остава отпечатък и при двата филтъра. И от двата филтъра дебитомера се зацапва и трябва да се чисти.
Финния прах никой не може да го спре.Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine
Comment
-
Първоначално публикувано от oem Покажи съобщениеКолкото прах пускат спортните филтри, толкова и хартиените. Карал съм и с хартиен и със спортен. И съдя по прашеца който послепва по стените на дебитомера. Като тръкна с пръст вътре и остава отпечатък и при двата филтъра. И от двата филтъра дебитомера се зацапва и трябва да се чисти.
Финния прах никой не може да го спре.sigpicALFA ROMEO 156 1.8TS ex
ALFA ROMEO 2.0JTS ex
ALFA ROMEO Crosswagon Q4
Продавам Алфи на части!
Comment
-
Първоначално публикувано от lubo_red Покажи съобщениезадължително ли трябва да го чистиме с спрей или става с меглио и вода че не ми се занимава да търся спрейDiscover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine
Comment
-
Първоначално публикувано от lubo_red Покажи съобщениезадължително ли трябва да го чистиме с спрей или става с меглио и вода че не ми се занимава да търся спрей
Както и да е колите са си ваши...Alfa Romeo 156 1.8 T.S,'98
ZAZ Tavria 1.1, '95 - взеха я
Pinky: "He that is gentle to the brutal will end up being brutal to the gentle"
Comment
-
Първоначално публикувано от Old Fox Покажи съобщениеАма въобще не е задължително да се чисти с к'вото и да е....
Както и да е колите са си ваши...
Иначе не е задължително. Като изгори на края купува се нов и такаDiscover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine
Comment
-
Първоначално публикувано от oem Покажи съобщение..... Свалих сензора на дебитомера пръснах го обилно с почистващ спрей на ацетонова основа.
Как се казва спрея?
Може и на ЛС да ми пишеш за да не каже някой че е реклама.Alfa Romeo 156 1.8 T.SPARK
Comment
-
Първоначално публикувано от n_netov Покажи съобщениеКак се казва спрея?
Може и на ЛС да ми пишеш за да не каже някой че е реклама.Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine
Comment
Comment